Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ηχηρό χαστούκι στη βία!




Ο Ευάγγελος Μαρινάκης έμεινε πολύ ικανοποιημένος με την παρουσία του ερυθρόλευκου κόσμου στο Πανθεσσαλικό, καθώς δόθηκε ένα ισχυρό χαστούκι στη βία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αχιλλέας Μπέος.

 
Να λοιπόν που μπορούν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες στη χώρα μας χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν κεφάλια, να καούν γήπεδα και να τελειώσουν καμιά ώρα αργότερα με μερικές δεκάδες συλλήψεις για... κερασάκι.

Αποστολή στο Βόλο: Νίκος Συριώδης

Ναι, κάτι σαν αυτό που έλαβε χώρα στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ολυμπιακό Πειραιά, όπου δόθηκε ένα πραγματικό χαστούκι στη βία και στις ασχήμιες που αποτελούν δυστυχώς την εξαίρεση και όχι τον κανόνα στη χώρα μας.

Αντίθετα με ό,τι συνέβη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου έγινε γης μαδιάμ το Πανθεσσαλικό από ορισμένους κάφρους που ήθελαν απλά να κάνουν το κομμάτι τους, στην αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους δεν άνοιξε ρουθούνι και ας ήταν κατάμεστες οι εξέδρες. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί όχι...

Όταν υπάρχει βούληση και διάθεση, όλα γίνονται και ας έχουν “στοιβαχτεί” ένα κάρο θεατές. Οι Ευάγγελος Μαρινάκης και Αχιλλέας Μπέος ήθελαν να είναι γιορτή το παιχνίδι και αυτό συνέβη και με το παραπάνω. Όλα κύλησαν κατ' ευχήν, δεν συνέβη το παραμικρό, οι περίπου 10.000 φίλοι των Πειραιωτών πήγαν κύριοι και έφυγαν κύριοι από το γήπεδο, ενώ ανάλογα φέρθηκαν και οι γηπεδούχοι.

Προφανώς και υπήρχε αντιπαλότητα, προφανώς έπεφταν μπινελίκια, όμως το κλίμα ήταν ποδοσφαιρικό και όχι πολεμικό. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα έκτροπα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, που στοίχισαν και την δίκαιη τιμωρία του “Δικεφάλου του Βορρά”, που θεώρησε και εαυτόν αδικημένο.

Ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του ερυθρόλευκου κόσμου, η ατμόσφαιρα εκ μέρους τους ήταν συγκλονιστική και φυσικά ο 44χρονος πρόεδρος του Ολυμπιακού μόνο καλά λόγια είχε να λέει.

Στον αντίποδα, ο Αχιλλέας Μπέος σχολίασε μετά τον αγώνα ότι επρόκειτο για μια γιορτή του ποδοσφαίρου και αποδείχτηκε ότι μπορούν να συνυπάρξουν οπαδοί και των δυο ομάδων σε ένα γήπεδο. Άφησε και τα υπονοούμενά του προς αυτούς που δεν μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο τους και που βρίσκουν δικαιολογίες για να πουν τα δικά τους, ενώ ευχήθηκε έναν τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στους δυο Ολυμπιακούς, με την ευχή για τον ίδιο να επικρατήσει ο Βόλος.

Όπως και να 'χει, όλα κύλησαν άψογα στο Πανθεσσαλικό και δόθηκε ένα ισχυρό χαστούκι στη βία και στις ασχήμιες που κάνουν συχνά πυκνά έντονη την παρουσία της στα ελληνική γήπεδα. Με βούληση όλα επιτυγχάνονται και αυτό ήταν το μήνυμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου