Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πρόσωπο αγώνα: Νταβίδ Φουστέρ




Ο Φουστέρ συνεχίζει να αποδεικνύεται με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις πως δεν πρόκειται για παίκτη τύπου... Όσκαρ, αλλά για έναν σύγχρονο και μοντέρνο μεσοεπιθετικό που μαρκάρει, μοιράζει ασίστ και βάζει γκολ. Σε ένα ακόμη ματς του Ολυμπιακού, αυτή την φορά στον Βόλο, ήταν ο MVP των Πειραιωτών.

Ο Νταβίδ Φουστέρ συνεχίζει να αποδεικνύεται εντός αγωνιστικού χώρου με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις πως δεν πρόκειται για παίκτη τύπου... Όσκαρ, αλλά για έναν σύγχρονο και μοντέρνο μεσοεπιθετικό που μαρκάρει, μοιράζει ασίστ και βάζει γκολ. Σε ένα ακόμη παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτή την φορά στον Βόλο, ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, όντας ουσιαστικός και αποτελεσματικός.

Ο Ισπανός χαφ ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι του Ολυμπιακού ο πολυτιμότερος παίκτης των ερυθρολεύκων, σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης (0-1) κόντρα στον Βόλο και απόλυτος ρυθμιστής του τρόπου με τον οποίο επιτέθηκαν και αμύνθηκαν οι Πειραιώτες στο Πανθεσσαλικό. Ο Νταβίδ Φουστέρ συνεχίζει να δίνει απαντήσεις στους στους αμφισβητίες του μόνο στο γήπεδο και κάνει ολοένα και περισσότερο υπερήφανο και δικαιωμένο για την επιλογή του τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος εγγυήθηκε για την μεταγραφή του.

Θα είχε κάνει, πραγματικά, ένα τέλειο ματς αν είχε ευστοχήσει και στο 59', όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γιακούποβιτς, αλλά στη συγκεκριμένη φάση θέλησε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα με θεματικό τρόπο, προσπαθώντας να "κρεμάσει" τον τερματοφύλακα του Βόλου, αλλά την έστειλε άουτ. Προηγουμένος, όμως, στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό, συνεργάστηκε με ιδανικό τρόπο με τον Άλμπερτ Ριέρα. Ο αριστεροπόδαρος χαφ έστρωσε στον Νταβίδ Φουστέρ μία ασίστ "πάρτο-βάλτο" και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός με άψογο πλασέ στην κίνηση έκανε το σκορ 0-1 για τους Πειραιώτες στον Βόλο. Με αυτόν τον τρόπο έδωσε την τρίτη εκτός έδρας νίκη για τους ερυθρόλευκους στην επαρχία με δικό του προσωπικό γκολ, ύστερα από την Καβάλα (0-1) και την Τρίπολη (0-1), όπου εκεί είχε σκοράρει με πέναλτι.

Στον Βόλο, ο Νταβίδ Φουστέρ, πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική παρουσία, καθώς είχε διαρκή συμμετοχή στο ματς, πρέσαρε ψηλά τον αντίπαλο, μάρκαρε, έκλεψε μπάλες και ήταν δραστήριος. Επιθετικά ήταν κινητικός, καθώς πάτησε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, δοκίμασε σουτ, συμμετείχε σε έξοχους συνδυασμούς με τους συμπαίκτες του και είχε τις φάσεις ώστε να πετύχει περισσότερα γκολ, αν ήταν περισσότερο αποτελεσματικός στα τελειώματα του. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο, είχε θέληση, διάθεση, δεν ήταν ποτέ εκτός θέσης και κράταγε σωστές αποστάσεις. Όποτε είχε την μπάλα στην κατοχή του εξέπεμπε μία σιγουριά, δίχως να γίνεται υπερβολικός ή ατομιστής, λειτουργώντας ομαδικά, βάζοντας το σύνολο πάνω από τον εαυτό του.

Του αξίζουν συγχαρητήρια για την συνεχή του πρόοδο με την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς όσο περνάνε τα παιχνίδια αφήνει όλο και περισσότερες θετικές εντυπώσεις, έχοντας κερδίσει,πλέον, την εκτίμηση, την συμπάθεια, τον σεβασμό, αλλά και την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κόσμου του Ολυμπιακού, ύστερα από την έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Νταβίδ Φουστέρ συμπλήρωσε 20 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στην Superleague και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που δεν έχει χάσει ούτε ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πλέον, βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ των Πειραιωτών, καθώς έφτασε τα 7 γκολ, όσα έχει και ο Ριέρα, ενώ πρώτος παραμένει ο Μιραλάς με 9.

redplanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου